Blog

Lancering nieuw magazine over mannenmishandeling donderdag 20 juni 2024
Nieuws

Lancering nieuw magazine over mannenmishandeling donderdag 20 juni 2024

Waar we in de aandacht voor huiselijk geweld tegen vrouwen gelukkig een explosieve toename gemerkt hebben de afgelopen jaren, blijft huiselijk geweld tegen mannen een taboeonderwerp. Terwijl ook mannen te maken hebben met psychisch, fysiek en seksueel geweld. Blijf groep, Moviera, Kadera, Arosa (KesslerPerspektief) en Sterk Huis bieden opvang en hulp aan deze mannen.

Op 1 juli 2023 bestond de mannenopvang 15 jaar. De organisaties hierachter hebben toen gezamenlijk een webinar over mannenmishandeling georganiseerd. In de gesprekken die we daaromheen voerden met professionals en slachtoffers, bleek dat er een grote behoefte is aan meer informatie over het signaleren, voorkomen en hulp bieden bij mannenmishandeling. Dat is een flinke opgave, omdat we weinig informatie hebben over het aantal werkelijke slachtoffers van mannenmishandeling en over hoe en waar wij hun kunnen bereiken. Wij zoeken daarom doorlopend naar manieren om de vindbaarheid van onze organisaties te vergroten. Via de gezamenlijke website mannenmishandeling.nl een de social media kanalen bijvoorbeeld.

Lancering magazine
Om nogmaals landelijk aandacht te vragen voor het thema mannenmishandeling, lanceren de mannenopvangorganisaties op 20 juni aanstaande een nieuw, gezamenlijk magazine. Dit magazine wordt zowel online als in een drukwerk pocketversie verspreid. We nodigen jou van harte uit om bij de lancering aanwezig te zijn. Tijdens de middag zullen enkele sprekers, waaronder ervaringsdeskundigen, dieper ingaan op persoonlijke ervaringen geweld tegen mannen en de hulpverlening. Daarnaast gaan we graag samen met jou en andere aanwezigen in gesprek over hoe wij de mannen die hulp nodig hebben beter kunnen bereiken en over hoe wij professionals toerusten met de juiste informatie en tools.

Wanneer: Donderdag 20 juni tussen 13:00 en 16:00 uur (inloop vanaf 12:00 uur met lunch)
Waar: De Cultuurhoek, Engweg 14, 3972 JH Driebergen-Rijsenburg
Voor wie: Hulpverleners, beleidsmakers en adviseurs binnen het sociaal domein en het veiligheidsdomein
Programma: het definitieve programma volgt

Wil je erbij zijn? Meld je aan via contact@mannenmishandeling.nl

 SLUIT