Blog

Mannenmishandeling? Mannen kom op!
Nieuws

Mannenmishandeling? Mannen kom op!

In Nederland worden jaarlijks 200.000 mensen slachtoffer van huiselijk geweld. Veertig procent van deze groep is man. Voor hen zijn in heel Nederland sinds kort zes Blijf-van-mijn-lijfhuizen beschikbaar.

Voor vrouwen zijn dat er ongeveer dertig. “Mannen hebben de slag om de emancipatie van de slachtoffers verloren, omdat zij flink willen zijn er niet over willen of durven praten.” Aldus Robert, vertrouwenspersoon bij ‘Mannen kom op!’

Mannen kom op!’ is vijf jaar geleden opgericht om steun bieden aan mannen uit Zaanstreek Waterland die die het probleem van huiselijk geweld willen praten. De eerste stap naar een mogelijke oplossing is een gelegenheid bieden om in alle openheid hun verhaal te vertellen. Zonder dat er een dossier wordt aangelegd en een gezelschap hulpverleners achter de deur staat te trappelen om professioneel hulp te verlenen. “Wij zijn geen hulpverleners, maar vrijwilligers. Ervaringsdeskundigen die alleen maar luisteren en niet oordelen of veroordelen,” zegt Robert. De organisatie registreert niets, maar durft met enige voorzichtigheid wel te zeggen dat het aantal mannen dat over huiselijk geweld wilt praten iets toeneemt.

Lees verder via: https://www.deorkaan.nl/mannenmishandeling-mannen-kom-op/

 SLUIT