Blog

‘Mijn zoon sloeg mij’
Nieuws

‘Mijn zoon sloeg mij’

Vandaag is het de internationale Dag van de Man. Niet alleen vrouwen, ook mannen hebben te maken met huiselijk geweld. Het vooroordeel dat mannen geen slachtoffer kunnen zijn, leidt tot veel onzichtbare ellende. Er heerst nog een taboe op het onderwerp en mannen vragen niet snel om hulp. Vaak wordt hun problematiek over het hoofd gezien of teniet gedaan.

De 64 jarige Achmed verteld zijn verhaal:

“Door mijn alcoholgebruik in het verleden hadden mijn vrouw en ik het soms erg zwaar. Toch zijn we bij elkaar gebleven en hebben we 3 kinderen gehad. Daar ben ik erg dankbaar voor. Drie jaar geleden heb ik een zwaar ongeluk gehad, met hersenletsel als gevolg. Hierdoor moet mijn vrouw alleen voor de kinderen zorgen. Dit leverde veel frustratie op. Vooral bij mijn oudste zoon. Regelmatig sloeg hij mij in elkaar. Ik werd gezien als de ‘dader’ van alle zorgen. Ik voel me ontzettend schuldig en depressief. Eerst dacht ik aan zelfmoord, maar gelukkig heb ik in de opvang deze gedachten niet meer gehad. Door de hulp in de mannenopvang heb ik geleerd weer een eigen mening te hebben. Voor mezelf op te komen en mijn eigen grens aan te geven. Ondanks de mishandeling ben ik weer terug naar huis gegaan. De liefde voor mijn gezin overwint mijn veiligheid.”

Lees hier nog meer ervaringsverhalen.

 SLUIT