Op 1 juli 2023 bestond de mannenopvang in Nederland 15 jaarIn 2008 opende de eerste mannenopvang ter wereld in Nederland. Inmiddels zijn er zes opvanglocaties in het land waar mannen terechtkunnen. Toch is er nog weinig kennis over dit thema bij zowel professionals als in de samenleving, terwijl uit cijfers van het CBS in 2020 bleek dat 7% van de mannen van 16 jaar en ouder in het jaar ervoor te maken had gehad met huiselijk geweld.

Wie zijn toch die mannen die met mishandeling te maken krijgen? Hoe komen zij in de opvang terecht? Met welke vooroordelen van hun omgeving én van professionals krijgen zij te maken? Hoe ziet het hulpverleningstraject eruit? Waar kunnen mannen buiten de reguliere hulpverlening terecht voor steun? Wat is de juridische positie van mannen? En hoe komt een vrouw tot het plegen van huiselijk geweld? Om een antwoord op die vragen te geven, organiseerde mannenmishandeling.nl in samenwerking met deze sprekers een kosteloos webinar op 27 juni.

vlnr Janine Janssen, Ludwig van Dijk, Fred Menkveld, Jeroen Mastwijk, Adrie Vermeulen, Nicole Lebis en Nicole van Zon

 

Webinar terugkijken
Het webinar kijk je terug via deze link. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is je naam en e-mailadres in te vullen. Tijdens het live webinar werden in de chat vragen gesteld. Helaas was er onvoldoende tijd om al deze vragen tijdens het webinar zelf te behandelen. Deze hebben we daarom verzameld en lees je vanaf medio juli, voorzien van een antwoord door onze sprekers, terug op deze pagina. 

 SLUIT