Webinar

Op 1 juli 2023 bestond de mannenopvang in Nederland 15 jaarIn 2008 opende de eerste mannenopvang ter wereld in Nederland. Inmiddels zijn er zes opvanglocaties in het land waar mannen terechtkunnen. Toch is er nog weinig kennis over dit thema bij zowel professionals als in de samenleving, terwijl uit cijfers van het CBS in 2020 bleek dat 7% van de mannen van 16 jaar en ouder in het jaar ervoor te maken had gehad met huiselijk geweld.

Wie zijn toch die mannen die met mishandeling te maken krijgen? Hoe komen zij in de opvang terecht? Met welke vooroordelen van hun omgeving én van professionals krijgen zij te maken? Hoe ziet het hulpverleningstraject eruit? Waar kunnen mannen buiten de reguliere hulpverlening terecht voor steun? Wat is de juridische positie van mannen? En hoe komt een vrouw tot het plegen van huiselijk geweld? Om een antwoord op die vragen te geven, organiseerde mannenmishandeling.nl in samenwerking met deze sprekers een kosteloos webinar op 27 juni.

Webinar terugkijken

Het webinar kijk je hieronder terug.Tijdens het live webinar werden in de chat vragen gesteld. Helaas was er onvoldoende tijd om al deze vragen tijdens het webinar zelf te behandelen. Deze hebben we daarom verzameld en beantwoord.  Lees deze hier terug.

 SLUIT